Изключително изпечени джебчийки се изправиха пред Окръжен съд - Пловдив по-рано

...
</TD
>Изключително изпечени джебчийки се изправиха пред Окръжен съд - Пловдив по-рано
Коментари Харесай

Пазете си парите, ако ги видите на оживено място!

Изключително изпечени джебчийки се изправиха пред Окръжен съд - Пловдив по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Подсъдимите Малинка Найденова и Гергина Тодорова присъстваха лично в залата, с цел да схванат каква ще бъде тяхната орис. Всяка една от двете има над 5 присъди за обири през времето, а в момента Малинка се намира в сливенския затвор, тъй като е направила ново закононарушение в изискване на продължаващо такова.

Още при започване на съвещанието съдията се пошегува, че двете са комшийки в село Труд, а един от юристите добави, че могат да станат съседки и в пандиза. Причините за днешното съвещание са две.

Едната е, че на 04.06.2023 година в известен магазин за домашен използва са откраднали портфейл с кредитни карти от раницата на клиентка. Двете са се правили, че пазарят, а в действителност са прикривали престъплението си с облекла. Стойността на кражбата им възлиза на 570 лв..

Другото обвинение е, че Малинка 13 пъти е направила заплащания на стойност 100 лв. с към този момент откраднатите карти.

На съвещанието през днешния ден излиза наяве, че двете джебчийки желаят да създадат съглашение с прокуратурата и съда. За съществуването му обаче е нужно и двете да върнат откраднатата сума на пострадалото лице.

Малинка изрази подготвеност да преведа сумата незабавно, само че Гергинка пожела да проработи парите и чак тогава да преминат към съглашение. 

Адвокатът на Малинка изрази своя песимизъм по отношение на допустимо съглашение, което ядоса подсъдимата и тя пожела да смени юриста си, само че до такова деяние не се стигна.

В последна сметка съда насрочи друго съвещание за 6 ноември, когато се чака подсъдимите да са събрали и внесли сумата. Ако това не се случи, съвещанието ще би трябвало да продължи по общия ред, а не със съглашение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР